Градска општина Савски венац отвара своја врата за праксу студената кроз програм „БГ пракса 2019“

 

Градска општина Савски венац учествоваће и ове године у програму Универзитетске радне праксе „БГ пракса 2019“ који организује Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду у сарадњи са Градом Београдом.

Програм „БГ пракса 2019“ реализоваће се као тромесечна пракса а планирани почетак је 17. јун 2019.  Свим студентима – полазницима програма током трајања праксе биће обезбеђена накнада за топли оброк и превоз и менторска подршка из реда запослених у институцијама учесницама у програму. Ангажовање у програму носи и одређени број додатних /некумулативних/ ЕСПБ бодова које факултети Универзитета у Београду препознају као релевантну ваннаставну активност студената или као обавезну стручну праксу.

„БГ пракса“ омогућава студентима да по јединственом моделу обављају стручну праксу у јавним и јавним комуналним предузећима, организационим јединицама Градске управе, установама културе и градским општинама и стекну практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и на тај начин унапреде своје академско образовање.

Позивају се студенти завршних година да се пријаве за учешће у програму, а конкурс ће бити отворен до 5. маја 2019. године у поноћ. Кандидати се могу пријавити електронским путем на сајту Центра за развој каријере, на страници http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa.

На конкурс се могу пријавити заинтересовани студенти завршних година основних и мастер студија у складу са наведеним условима конкурса за расписане позиције. За све кандидате неопходно је да приложе скенирану потврду о редовном студирању са одговарајућег факултета.

У оквиру програма „БГ пракса 2019“ Градска општина Савски венац  примиће 5 студената на праксу.

До сада је кроз програм „БГ пракса“ прошло близу 2000 студента са 27 факултета Универзитета у Београду. Програм је резултат заједничког настојања да што већи број студената Универзитета у Београду стекне практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и тако унапреди своје академско образовање. 

Top