Бесплатни едукативни програми - ликовни, драмски, шаховски и развојни, немењени деци са Савског венца узраста од 1. до 4. разреда, одржавају се у просторијама Канцеларије за младе Савски венац. Едукацију воде врхунски педагози и уметници, а програм реализује удружење „Креативни рајић“ у сарадњи са ГО Савски венац.

 

У оквиру ликовног програма који је у току, предесет основаца опробаће се у радионицама: калиграфија, сликање на платну, вајање и сликање на води (ебру техника), а сви радови који настану током радионица биће представљени крајем децембра у ДКЦ Мајдан.

Драмска радионица окупила је глумачку групу од седморо деце која припремају представу „Алиса у земљи ђубрета“, обрађујући еколошку тему везану за град Београд. Представа ће бити изведена у ДКЦ Мајдан.

Шаховска радионица окупља младе шахисте, а због великог интересовања деце овај програм зачиниће велики шаховски новогодишњи турнир у ДКЦ Мајдан, на којем ће се деца надметати и показати своја знања, таленат и спортски дух.

Интензивни школско-развојни програм помаже деци да савладају технике учења како би лакше пратили наставни програм. За похађање бесплатних едукативних програма, који ће бити рализовани до краја године, деца су се пријављивала у својим основним школама.

Top